Eurocup Delfzijl verhuist en verlengt met hoofdsponsor

DELFZIJL – Na vijf edities neemt Eurocup Delfzijl afscheid van de Brede School Noord en verhuist het naar de haven van Delfzijl. De loods van het bedrijf Wijnne Barends wordt vanaf de zesde editie in januari 2018 de nieuwe thuishaven van het hoog aangeschreven internationaal jeugdtoernooi.

Zonder hoofdsponsor is dat niet mogelijk. Eurocup Delfzijl is trots dat Groningen Seaports ook de komende drie jaar hoofdsponsor van Eurocup Delfzijl is. “Het is een zeer enthousiaste groep jonge mensen, die een prachtig product heeft neergezet. Ze zijn nu toe aan de volgende fase met een nieuwe locatie in de haven. Daarbij hoort een verlenging van het hoofdsponsorschap, zodat die jongens ook verder kunnen”, laat Jannes Stokroos, de commercieel directeur van Groningen Seaports weten.

Met de verhuizing naar de haven gaat een grote wens van de organisatie in vervulling. De Brede School Noord vormde een mooi uitgangspunt voor Eurocup Delfzijl, dat in vijf jaar tijd is uitgegroeid tot een groot evenement en een begrip in de regio. “Wij zijn van mening dat we toe zijn aan een nieuwe stap en een nieuwe uitdaging”, vertelt initiatiefnemer Roy Boxmeer. “De loods van onze sponsor Wijnne Barends biedt ons nu deze mogelijkheid”, vult Boxmeer aan.

Vanwege de grote publieke belangstelling voor het evenement in de afgelopen jaren en de weinige groeimogelijkheden in de Brede School Noord, was de organisatie van Eurocup Delfzijl al geruime tijd op zoek naar een nieuw onderkomen. Volgens mede-initiatiefnemer Nick de Groot biedt de nieuwe locatie niet alleen plek voor meer toeschouwers, maar kunnen er ook stappen gemaakt worden op het gebied van logistiek en veiligheid.

De komende maanden zal de organisatie van Eurocup Delfzijl zijn plannen gaan uitwerken. “Het is een enorme uitdaging, maar we zijn allen erg enthousiast om hiermee verder te gaan. We hopen er op de nieuwe locatie met z’n allen net zoiets moois van te maken, als we in de Brede School Noord gewend waren”, vertelt De Groot.

De zesde editie van Eurocup Delfzijl vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 in de loods van Wijnne Barends in de haven van Delfzijl.