Gezocht: Eurocup Delfzijl zoekt gastgezinnen

Ook voor de komende editie van Eurocup Delfzijl zijn we op zoek naar gastgezinnen voor de spelers van enkele bezoekende voetbalclubs. Deze spelers komen in het weekend van 13 en 14 januari 2018 naar Delfzijl en hebben een slaapplek nodig. Wie zou ons hierbij kunnen helpen?

Naast extra gezelligheid in huis krijgt u op een uniek wijze een inkijkje in het leven van een profvoetballer in spé. Uw eigen kinderen zouden het prachtig vinden dat deze jongens bij u komen logeren. Alle indrukken rondom het leven van een profvoetballer in de dop kunt u van dichtbij meemaken.

Wat zeggen enkele gastgezinnen van eerdere edities?

In 2016 hebben wij ons als gastgezin aangemeld bij de organisatie van Eurocup Delfzijl. We hebben dit gedaan, omdat we het belangrijk vinden dat dit prachtige voetbal evenement kan plaatsvinden in Delfzijl. We vonden het voor onze eigen kinderen ook leuk om kennis te maken met topvoetballers uit een ander land. 4 jongens van KV Mechelen hebben 2 nachten bij ons geslapen. We hebben de kinderen niet heel veel gezien. Alleen in de avond en in de ochtend aan het ontbijt. De jongens en onze kinderen hebben samen FIFA gespeeld en natuurlijk hebben ze alleen gezond gegeten en zijn ze op tijd naar bed gegaan. Het leuke is dat je het team van Mechelen dan ook op een andere manier gaat volgen tijdens het toernooi. Voor 2018 hebben we ons opnieuw opgegeven als gastgezin en verheugen ons er enorm op.

Famillie van Keller-van Noort

Omdat het ons leuk leek voor onze 8 jarige voetbalgekke zoon Splinter die alleen 2 zussen heeft, hebben wij ons vorig jaar aangemeld als gastgezin voor 4 spelers die deelnamen aan de Eurocup. Na allerlei informatie te hebben ontvangen over de juiste voeding, bedtijden en slaapomstandigheden mochten we op een vrijdagavond onze “voetbalzonen” van KV Mechelen ophalen uit de brede school Noord. Vanwege files onderweg was het al behoorlijk laat, maar na ontvangst in ons huis hebben ze nog even lekker gechilld en gegamed samen met Splinter, die zijn geluk niet op kon met 4 van die super stoere grote jongens bij hem in huis. Ook de 4 jongens leken het prima naar hun zin te hebben en hadden daarom wel enige aansporing nodig om te gaan slapen, niet onbelangrijk voordat je aan zo’n prestigieus voetbaltoernooi begint.

Gelukkig had het niet al teveel invloed op hun prestaties en konden wij de eerste dag juichend op de tribune doorbrengen, want als gastgezin voel je toch een stuk meer betrokkenheid en beleving bij de wedstrijden die jouw gastkinderen spelen. Na afloop van de wedstrijden bleven de jongens eten in de Brede School en had Splinter het geluk dat hij nog even met de toekomstige profs een balletje mocht trappen. Wat een geluk!

Na een goed ontbijt bij ons en veel peptalks van ons begonnen de jongens op zondag aan de slotdag van het toernooi. Wij zaten natuurlijk weer vol spanning op de tribune, waar we helaas moesten aanschouwen dat ze strandden in de kwartfinales. Maar: elk nadeel ‘heb’ zijn voordeel, zo kon Splinter nog meer tijd met ze doorbrengen op de tribune.

Al met al was het een ontzettend leuke ervaring voor zowel ons als de kinderen en hebben we vorig jaar direct besloten om ons dit jaar weer aan te melden als gastgezin.

Familie Klinkhamer

Hoe kunt u ook gastgezin worden?

Lijkt het u een leuke ervaring en heeft u 2 bedden beschikbaar voor 2 overnachtingen? Neem dan snel contact op met Joël via onderstaande gegevens en dan wensen wij u alvast veel plezier.

Joël Veenstra 06-81000518 of via de mail te bereiken op: gastgezinnen@eurocupdelfzijl.nl

Als bonus om jullie over de streep te trekken:

Gastgezinnen ontvangen 2 toegangskaarten voor het gehele weekend spectaculair jeugdvoetbal!