KRC Genk koploper in spannende poule A

Regioteam opent Eurocup Delfzijl
Traditiegetrouw opende Regioteam het toernooi. Om 09.00 uur begon de eerste wedstrijd van Eurocup Delfzijl. De talenten uit de DEAL-gemeenten waren gewaagd aan de leeftijdgenoten van sc Heerenveen. De Friezen wonnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Justin Valerius. Regioteam, een keer winnaar van het toernooi in 2014, verloor vervolgens met 5-1 van FC Schalke 04. Ook de Belgische talenten van KRC Genk en het sterke Chelsea waren met respectievelijk 5-0 en 9-1 een maatje te groot voor de regiotalenten. Daardoor eindigt het Regioteam op zaterdag helaas zonder punten.

KRC Genk koploper
KRC Genk staat na de eerste dag bovenaan met 9 punten uit 4 wedstrijden. KRC Genk won zijn eerste drie wedstrijden van Chelsea (2-1), sc Heerenveen (5-2) en Regioteam (5-0). In de vierde wedstrijd verloor Genk met 4-2 van PSV. Elton Yeboah (4), Milan Baerts (3) en Stephen Reynaerts (3) zijn aardig op schot voor de Belgen. KRC Genk speelt morgen z’n laatste groepswedstrijd tegen FC Schalke 04.

Chelsea en FC Schalke volgen
In de spannende poule staan Chelsea en FC Schalke 04 gedeeld tweede met 7 punten uit 4 wedstrijden. Chelsea-speler Emran Soglo maakte de eerste twee doelpunten voor Chelsea tegen KRC Genk (2-1) verlies en PSV (1-1). Vooral het laatste doelpunt was memorabel voor het toernooi, want Soglo maakte de 1.000e treffer sinds het eerste toernooi 2013. Chelsea won z’n derde wedstrijd tegen FC Schalke 04 (2-1) en walste daarna met maar liefst 9-1 over het Regioteam heen. Charlie George was daarin met vier doelpunten uiterst productief.

FC Schalke begon met een gelijkspel tegen  PSV. Daarna volgde een 5-1 overwinning tegen Regioteam. In de derde wedstrijd verloren de Duitsers van Chelsea (2-1). Schalke sloot zijn eerste dag af met een 2-1 zege op sc Heerenveen door doelpunten van Aaron Kloth en Ahmed Etri.

sc Heerenveen en PSV maken ook nog kans
sc Heerenveen staat na dag één op de 4e plek met 6 punten uit 4 wedstrijden, gevolgd door PSV met één punt minder. Heerenveen won nipt met 1-0 van het Regioteam. Daarna verloren de Friezen van KRC Genk (5-2). Dimitris Rallis bezorgde Heerenveen een overwinning op PSV. Hij leek ook matchwinner te worden tegen FC Schalke, maar de Friezen gaven vlak voor tijd een 1-0 voorsprong uit handen. Het werd 2-1 voor Schalke.