7 december 2016

Eurocup Delfzijl 2016

De vierde editie van Eurocup Delfzijl was een groot succes. Nog nooit kwamen er zoveel toeschouwers op het evenement af als in 2016. In totaal bezochten ruim 3500 personen Eurocup Delfzijl. Tijdens de finaledag op zondag was het Groningen Seaports Stadion voor het eerst in de Eurocup-historie uitverkocht. Het massaal toegestroomde publiek zag Sparta Rotterdam in een spannende finale tegen HSV de titel prolongeren.

Na een maandenlange voorbereiding begon het evenement dit jaar al op donderdagavond met Eurocup aan Tafel in de sponsortent van het Groningen Seaports Stadion. Joop Gall, Barend Beltman en Ben Haverkort bespraken onder leiding van Leo Wassing voor ruim honderd man op een humoristische wijze hun ervaringen uit het heden en verleden in de voetbalwereld.

De sponsortent was vrijdagavond ook het decor voor een voetbalquiz, gepresenteerd door Leo Wassing en Christiaan Gotlieb. Meer dan zestig deelnemers probeerden de moeilijkste voetbalvragen te beantwoorden.

De voetballiefhebbers genoten op zaterdag en zondag tijdens het toernooi van Eurocup-debutanten Ajax, Chelsea, HSV en Werder Bremen. Het deelnemersveld was sterker dan ooit, want ook FC Groningen, PSV, AZ, sc Heerenveen, KV Mechelen, Bohemians Praag, Regioteam Eurocup en titelhouder Sparta Rotterdam gaven acte de présence.

Terwijl Ajax en Chelsea oogstrelend voetbal lieten zien, met veel mooie acties en doelpunten, stonden HSV en Sparta Rotterdam uiteindelijk in de finale. De twee ploegen waren in een zinderende eindstrijd aan elkaar gewaagd. De ploeg uit Zuid-Holland trok uiteindelijk aan het langste eind (3-2) door een schitterende hakbal van Jari van der Lippe, vlak voor tijd.

Volgend jaar vindt de eerste jubileumeditie plaats, waarop Eurocup Delfzijl de voorgaande jaren uiteraard wil overtreffen! Naci Ünüvar van Ajax werd topscorer met elf doelpunten. Ook koos het publiek in het Groningen Seaports Stadion de Ajacied tot Speler van het Toernooi.

Meer zien van Eurocup Delfzijl 2016? Neem dan een kijkje op ons YouTube-kanaal!

Eindstand ECD2016

#Team
1.Sparta Rotterdam
2.Hamburger SV
3.AFC Ajax
4.PSV Eindhoven
5.Chelsea FC
6.Werder Bremen
7.AZ Alkmaar
8.SC Heerenveen
9.FC Groningen
10.KV Mechelen
11.Bohemians Praag
12.Regioteam Eurocup