Maatschappelijk Partner: “Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis”

De samenwerking tussen Eurocup Delfzijl en nieuwe hoofdsponsor Fridina BV, opent nieuwe mogelijkheden, waaronder een directe betrokkenheid bij  de “Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis” van het UMCG in Groningen als maatschappelijk partner. Deze samenwerking is gericht op het ondersteunen van het Beatrix Kinderziekenhuis en benadrukt het streven van beide partijen naar positieve verandering in de gemeenschap.

De betrokkenheid bij deze stichting is een waardevolle toevoeging aan de groei en maatschappelijke betrokkenheid van zowel Eurocup Delfzijl als Fridina BV. We kijken uit naar een succesvolle en vruchtbare samenwerking in de toekomst, waarbij we gezamenlijk een positieve impact willen hebben op de levens van de kinderen die worden verzorgd in het Beatrix Kinderziekenhuis.

Het zieke kind verdient beter!

De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is dé fondsenwervende stichting van het Beatrix Kinderziekenhuis en staat voor steun en betrokkenheid. De stichting zet zich in om het verblijf van kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Dit bereiken we door financiële ondersteuning te bieden aan welzijnsprojecten die de omgeving comfortabeler maken, stress verminderen tijdens behandelingen en innovatieve projecten.

Beatrix Kinderziekenhuis

Hét academische kinderziekenhuis van Noordoost Nederland

De allerbeste zorg voor zieke kinderen

Het Beatrix Kinderziekenhuis richt zich op behandeling en zorg van kinderen van 0 tot 18 jaar. Het is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het Beatrix Kinderziekenhuis bestaat uit:

  • 2 poliklinieklocaties met eigen spoedeisende hulp voor kinderen
  • 4 verpleegafdelingen
  • Kinder Intensive Care en IC Neonatologie

Daarnaast is er een groot onderzoekslaboratorium en een functieonderzoek afdeling in het kinderziekenhuis.

In een aantal gevallen komen kinderen vanuit het hele land naar ons toe om specifieke zorg te ontvangen omdat ons kinderziekenhuis daarvoor de expertise in huis heeft. Dit geldt bijvoorbeeld voor aangeboren hartafwijkingen (kinderhartcentrum), leverziekten en levertransplantatie, metabole aandoeningen, complexe kinderlongaandoeningen en darmchirurgie.

Naast goede zorg voor kinderen is het ook belangrijk om aandacht te geven aan hun ontwikkeling, tijdens de behandelingen in het ziekenhuis. Zo wordt ervoor gezorgd dat kinderen kunnen blijven deelnemen aan onze samenleving. Om geestelijke en cognitieve ontwikkeling bij kinderen te stimuleren, zijn er in het Beatrix Kinderziekenhuis specialistische medewerkers voor patiënten. Ook worden er door de pedagogische zorgmedewerkers activiteiten georganiseerd waar kinderen van kunnen ontspannen en plezier kunnen beleven.

PROSA methode

Pijn, angst en stress: allemaal zaken waarvan we zouden willen dat ze niet voorkomen in ons kinderziekenhuis. In het Beatrix Kinderziekenhuis maken we daarom sinds kort gebruik van de PROSA methode met als doel in 2025 een traumavrij kinderziekenhuis te zijn. Met deze PROSA methode wordt geleerd hoe pijn, angst en stress werkt bij kinderen en hoe hier op verantwoorde wijze op ingespeeld kan worden. In het Beatrix Kinderziekenhuis zijn hierin ruim 60 ambassadeurs uitgebreid geschoold.

Help jij ons mee?

Stel je voor: muzikale optredens aan het bed, een film kijken tijdens een MRI-behandeling of in de magische KidsBios, huiselijke huiskamers voor ouders en interactief behang voor afleiding. Dit alles dankzij jouw steun!

Maar we gaan verder. We financieren ook toonaangevend wetenschappelijk onderzoek, wat betekent dat zieke kinderen toegang hebben tot betere behandelingen en een hogere levenskwaliteit.

Help ons mee! Samen kunnen we een positieve impact hebben op het welzijn van de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis. Jouw steun is van onschatbare waarde en kan het verschil maken in de levens van onze patiënten. 

Eurocup Delfzijl

Tijdens alle evenementen van Eurocup Delfzijl zullen er meerdere mogelijkheden zijn om een donatie te doen voor het zieke kind! Geen bijdrage is te klein en alle beetjes helpen. Kunnen wij rekenen op jouw steun?

Meer informatie kun je vinden via vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl

Bestuur Eurocup Delfzijl met hoofdsponsor Fridina BV samen in actie voor het zieke kind!