18 juli 2017

Eurocup Delfzijl 2017

Ajax heeft zichzelf tot winnaar bekroond in de vijfde editie van Eurocup Delfzijl. In de finale waren de Amsterdammers met 5-3 te sterk voor Chelsea.

Poule A

In poule A eindigde Ajax op de tweede plaats met tien punten uit vijf wedstrijden. In de kwartfinale schakelde de club uit Amsterdam de Italiaanse topclub Juventus uit met overtuigende cijfers: 7-2. In de halve finale maakte Ajax opnieuw indruk door FC Schalke 04 met 4-1 te verslaan.

Chelsea zat in dezelfde poule als Ajax en eindigde als derde met één punt minder dan de Amsterdammers. Chelsea won in de kwartfinale na strafschoppen van Club Brugge (3-3) en in de halve finale werd eerdere winnaar KV Mechelen met 6-1 verslagen.

Finale

Ajax en Chelsea stonden op zaterdagochtend ook al tegenover elkaar in poule A. De club uit Amsterdam won die wedstrijd met maar liefst 6-2. Ook de eindstrijd van Eurocup Delfzijl begon spectaculair met veel doelpunten. Ajax stond binnen vier minuten spelen op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Neal Viereck en Divaio Bobson. Nog geen minuut later zorgde Emran Soglo voor de aansluitingstreffer van Chelsea (2-1). Amourricho van Axel Dongen verdubbelde de voorsprong door op slag van rust 3-1 te maken.

Chelsea gaf zich niet zomaar gewonnen, want één minuut na de onderbreking werd het 3-2 door Charlie Webster. Binnen een tijdbestek van twee minuten besliste Ajax vervolgens de wedstrijd door doelpunten van Julian Brandes (4-2) en opnieuw Bobson (5-2). Speler van het toernooi Lewis Hall zorgde in de slotminuut voor de 5-3 einstand.

Vierde winnaar

Na KV Mechelen (2013), Regioteam (2014) en Sparta (2015 en 2016) is Ajax de vierde club die Eurocup Delfzijl op zijn naam weet te schrijven. Ajax en Chelsea deden voor de tweede keer op rij mee aan het toernooi in Delfzijl.

Veel toeschouwers

In totaal kwamen 5.500 mensen af op het evenement van woensdag tot en met zondag. Het hoofdtoernooi op zaterdag en zondag werd druk bezocht; 3.200 betalende toeschouwers waren aanwezig in het Groningen Seaports Stadion.

Eindstand ECD2017

#Team
1.Ajax Amsterdam
2.Chelsea FC
3.FC Schalke 04
4.KV Mechelen
5.AZ Alkmaar
6.Juventus FC
7.FC Groningen
8.Club Brugge
9.Werder Bremen
10.SC Heerenveen
11.Regioteam Eurocup
12.Sparta Rotterdam

Statistieken ECD2017

Speler van het toernooiLewis Hall (Chelsea FC)
Keeper van het toernooiWouter Blaauboer (AZ Alkmaar)
Topscorer (12 goals)Niccolò Ledonne (Juventus FC)
Fair Play-winnaarWerder Bremen
Aantal toeschouwers3.200
Aantal doelpunten189