Eurocup Delfzijl 2022 gaat niet door

Eurocup Delfzijl gaat ook in januari 2022 niet door. De organisatie van het jaarlijkse jeugdvoetbalevenement in de haven van Delfzijl ziet zich helaas genoodzaakt het evenement te annuleren. De huidige situatie rond COVID-19 maakt een goede, veilige en financieel gezonde organisatie onmogelijk. Als bestuur willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen; de gezondheid van onze deelnemers, bezoekers en vrijwilligers staat bovenaan.

De organisatie van Eurocup Delfzijl is lang bezig geweest om het evenement op een veilige en de kenmerkende manier te organiseren, maar door de huidige situatie en regelgeving lukte dit niet. “We hebben lang het vertrouwen gehad dat het evenement ‘gewoon’ kon plaatsvinden, maar een nieuwe golf en de daarbij horende maatregelen gooien alsnog roet in het eten”, vertelt voorzitter Roy Boxmeer. “We hadden nooit gedacht dat we nu voor de tweede keer het evenement moeten afblazen. De teleurstelling is dan ook erg groot.”

Alternatief programma
Ook voor de jeugdspelers van het Regioteam Eurocup zal de domper enorm zijn. Ieder jaar worden de beste voetballers uit de regio geselecteerd om de regio te vertegenwoordigen, waarbij het team het opneemt tegen leeftijdsgenoten van betaald voetbalorganisaties uit binnen- en buitenland. Een unieke belevenis en bovenal een grote droom, die ook dit jaar in duigen valt. De organisatie doet er alles aan een alternatief programma te organiseren, om deze jongens alsnog een mooie ervaring te kunnen bieden. De plannen liggen op tafel.

Ook de vele vrijwilligers en sponsoren worden niet vergeten. “We zeggen het vaker, maar zonder deze grote groep mensen heeft Eurocup Delfzijl geen bestaansrecht. We kunnen deze groep niet vaak genoeg bedanken voor hun inzet en betrokkenheid, dus ook voor hen zullen we een alternatief programma organiseren”, verklapt Boxmeer.

De organisatie van Eurocup Delfzijl hoopt in januari 2023 het evenement als vanouds te kunnen organiseren en hoopt daarbij wederom op de steun van vrijwilligers en sponsoren.

Over Eurocup Delfzijl
Eurocup Delfzijl is een indoortoernooi voor jeugdteams tot 13 jaar van betaald voetbalorganisaties uit binnen- en buitenland. Het tweedaagse hoofdtoernooi wordt gespeeld op kunstgras dat speciaal voor Eurocup Delfzijl wordt aangelegd in de loods van Wijnne Barends in de haven van Delfzijl. Het kunstgrasveld wordt omheind door boarding, waardoor het spel razendsnel verloopt. Ook is er licht en geluid om een mooie sfeer te creëren. Eerdere edities werden achtereenvolgens gewonnen door KV Mechelen (België), Regioteam Eurocup, Sparta Rotterdam (twee keer), Ajax Amsterdam, Chelsea FC (Engeland), FC Bayern München (Duitsland) en KRC Genk (België).

Evenementen
Naast het toernooi voor clubs onder de dertien jaar biedt Eurocup Delfzijl diverse evenementen aan voor de regio. Denk aan de Rabobank School Battle voor leerlingen uit groep zeven en acht, de Regiocup voor senioren, de Ladies Cup en de Eurocup Voetbalquiz op de zaterdagavond. Deze

onderdelen gaan dus allemaal niet door in 2022. De organisatie hoopt in januari 2023 alles weer als vanouds te kunnen organiseren.

Meer informatie over Eurocup Delfzijl is te vinden op onze website www.eurocupdelfzijl.nl.

Voor meer informatie over Eurocup Delfzijl kunt u contact opnemen met:
Roy Boxmeer (voorzitter Eurocup Delfzijl): 06-11643831