JUBILEUMEDITIE EUROCUP DELFZIJL MET IJZERSTERK DEELNEMERSVELD

DELFZIJL – De tiende editie van Eurocup Delfzijl belooft wederom een spektakel te worden met een ijzersterk deelnemersveld. Twee clubs debuteren op het toernooi dat plaatsvindt op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2024.

De Portugese topclub Sporting CP en Brøndby IF uit Denemarken komen voor het eerst naar het Fridina stadion in de haven van Delfzijl. Daarnaast geven uit het buitenland ook FC Bayern München (Duitsland), Club Brugge, KRC Genk (beide België), West Ham United (Engeland) en Fortaleza EC (Brazilië) acte de présence. De Nederlandse ploegen FC Groningen, AFC Ajax, AZ Alkmaar, titelverdediger PSV Eindhoven en vaste bespeler Regioteam Eurocup completeren het twaalfkoppige deelnemersveld van teams met spelers onder de 13 jaar.

Debutanten
Sporting CP is het eerste Portugese team dat een gooi doet naar de titel van Eurocup Delfzijl. De club uit Lissabon staat bekend om haar indrukwekkende jeugdopleiding die meerdere spelers van wereldklasse afleverde. De bekendste is natuurlijk Cristiano Ronaldo, maar ook Luis Figo, Nani, Quaresma en huidig AC Milan-ster Rafael Leão zijn opgeleid bij Sporting Clube de Portugal.

Brøndby IF kan eveneens pronken met grote voetballers uit de eigen academie. Zo leerden onder anderen de beroemde Deense broers Michael en Brian Laudrup en doelman Peter Schmeichel de fijne kneepjes van het vak in de opleiding van Brøndby, die in Denemarken bekendstaat als de ‘masterclass’. Na eerder Randers FC (2013), Esbjerg fB (2014) en Hobro IK (2015) is Brøndby de vierde Deense club op Eurocup Delfzijl.

Toekomstige sterren
Net als de voorgaande negen edities biedt Eurocup Delfzijl, dat ieder jaar weer met veel passie en enthousiasme wordt georganiseerd door vrijwilligers, de duizenden toeschouwers dus wederom een mooie kwalitatieve mix van teams uit binnen- en buitenland. De organisatie is onder meer blij met de komst van Fortaleza EC. De talentvolle Brazilianen reizen voor de vierde keer naar Delfzijl om aan het toernooi deel te nemen.

Naast de snelle voetjes uit Zuid-Amerika kunnen toeschouwers meer nieuwe sterren van het toekomstige (Nederlandse) voetbal zien. Zo werd zes jaar geleden Ajacied Gabby Misehouy topscorer en speler van het toernooi. Hij maakt in de Keuken Kampioen Divisie inmiddels indruk als speler van Jong Ajax. Ook Ian Maatsen, meermaals geselecteerd voor Oranje, en de spelers van FC Groningen Jörg Schreuders, Romano Postema, Luciano Valente, Thom van Bergen, Thijmen Blokzijl en Wouter Prins kwamen in actie op Eurocup Delfzijl.

Kaartverkoop
Op maandag 11 december 2023 om 09:00 uur zal de kaartverkoop starten voor Eurocup Delfzijl 2024. Vanwege de grote belangstelling iedere editie, adviseert de organisatie om kaarten vooraf aan te schaffen via eurocupdelfzijl.nl. Hierbij kan gekozen worden tussen dag- en weekendtickets. Op deze manier bent u zeker van uw plaatsen, want vol is helaas ook echt vol. Toegangskaarten worden alleen online verkocht.

Eurocup Delfzijl wordt in 2024 voor de tiende keer gehouden. In 2013 vond de eerste editie plaats, in 2021 en 2022 ging het toernooi niet door vanwege het coronavirus.