Spanning in poule A na eerste dag Eurocup Delfzijl

Drie clubs in poule A staan na de eerste dag Eurocup Delfzijl op negen punten. Ajax, Chelsea en FC Groningen hebben na vier duels de meeste punten verzameld. De Amsterdammers staan bovenaan vanwege het beste doelsaldo (+5), gevolgd door Chelsea (+3) en FC Groningen (+2).

KV Mechelen (6 punten) en Werder Bremen (3 punten) hebben ook nog uitzicht op de kwartfinales. Het Regioteam heeft het lastig tegen de profclubs. De talenten uit eigen regio staan nog puntloos onderaan.

Koploper Ajax begon het toernooi uitstekend dankzij een 6-2 overwinning op Chelsea. De Amsterdammers verloren de tweede wedstrijd met 4-1 van FC Groningen. Ajax herstelde zich daarna en won achtereenvolgens van het Regioteam (3-0) en Werder Bremen (1-0).

Chelsea, dat voor de tweede keer op rij deelneemt aan Eurocup Delfzijl, ging in de eerste wedstrijd dus hard onderuit tegen Ajax, maar won daarna drie keer op rij met indrukwekkende cijfers: 3-1 tegen Werder Bremen, 5-3 tegen KV Mechelen en 3-0 tegen het Regioteam.

FC Groningen begon het toernooi goed dankzij twee overwinningen op het Regioteam (2-0) en Ajax (4-1). In de derde wedstrijd ging de ploeg van trainer Menno van Dam verrassend met 5-1 onderuit tegen Werder Bremen. FC Groningen besloot de zaterdag met een benauwde 3-2 overwinning op KV Mechelen.

De Belgen, die de allereerste Eurocup Delfzijl op hun naam schreven, wonnen eveneens hun eerste twee groepswedstrijden, met 4-2 (Werder Bremen) en 2-1 (Regioteam). De overige twee wedstrijden werden verloren: met 5-3 van Chelsea en met 3-2 van FC Groningen.

Werder Bremen heeft ook nog een kleine kans op het bereiken van de volgende ronde, maar dan moet het morgenvroeg wel ruim winnen van het Regioteam. De Duitsers wonnen zaterdag alleen van FC Groningen (5-1). Werder verloor van KV Mechelen (4-2), Chelsea (3-1) en Ajax (1-0).

Het Regioteam heeft het deze editie moeilijk tegen de profclubs. De talenten uit de regio hebben helaas nog geen punten gepakt, maar laten bij vlagen wel goed voetbal zien.

Stand poule A:
1. Ajax 4-9 (doelsaldo +5)
2. Chelsea 4-9 (doelsaldo +3)
3. FC Groningen 4-9 (doelsaldo +2)
4. KV Mechelen 4-6 (doelsaldo 0)
5. Werder Bremen 4-3 (doelsaldo -1)
6. Regioteam 4-0 (doelsaldo -9)

Resterend programma poule A:
Werder Bremen – Regioteam
FC Groningen – Chelsea
Ajax – KV Mechelen

Klik hier voor de stand van poule A, voor statistieken klik hier.