AZ als enige club nog foutloos na eerste dag Eurocup Delfzijl

AZ, dat al voor de vijfde keer meedoet aan Eurocup Delfzijl, is het toernooi in poule B uitstekend begonnen. De ploeg uit Alkmaar won in doelpuntrijke wedstrijden achtereenvolgens van Club Brugge (2-0), Juventus (3-2) en sc Heerenveen (4-2). In de vierde en laatste wedstrijd van de dag wonnen de Alkmaarders met 1-0 van Sparta. AZ is daarmee de enige club die tijdens deze editie nog foutloos is.

Club Brugge, debutant in Delfzijl, begon het toernooi met een 2-0 nederlaag tegen AZ. De Belgen revancheerden zich vervolgens door te winnen van titelhouder Sparta (2-1), FC Schalke (4-0) en sc Heerenveen (3-0). Daarmee heeft Club Brugge negen punten uit vier wedstrijden verzameld en is het team zeker van de kwartfinale.

FC Schalke 04 uit Duitsland, opnieuw een debutant, staat na vier groepswedstrijden op de derde plaats. De club uit Gelsenkirchen ging in het eerste duel onderuit tegen Spart (3-1). De Duitsers wonnen vervolgens met 2-1 van sc Heerenveen. In de derde wedstrijd kreeg FC Schalke met 4-0 klop van Club Brugge. Schalke besloot de dag met een goed gevoel na de 4-2 overwinning op Juventus.

Juventus, de vierde debutant in Delfzijl, wist in de eerste twee wedstrijden niet te winnen. Juventus begon met een gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1) en een nederlaag tegen AZ (3-2). In de derde wedstrijd won ‘de Oude Dame’ overtuigend van Sparta met 4-1. De vierde groepswedstrijd ging met 4-2 verloren van FC Schalke 04. Juventus heeft vier punten en kan zich morgen nog kwalificeren voor de kwartfinale.

Sparta heeft de afgelopen twee edities gewonnen, maar de ploeg heeft het na de zaterdag moeilijk tijdens deze vijfde editie. Sparta won de eerste wedstrijd nog met 3-1 van FC Schalke 04, maar vervolgens werd er drie keer op rij verloren: van Club Brugge (2-1), Juventus (4-1) en AZ (1-0). Sparta kan zich nog wel plaatsen voor de kwartfinale, maar de Rotterdammers moeten dan wel zien te winnen van sc Heerenveen en zijn vervolgens afhankelijk van het resultaat van Juventus en FC Schalke.

sc Heerenveen beleefde een mindere dag tijdens de vijfde editie van Eurocup Delfzijl. De Friezen begonnen hoopgevend met een 1-1 gelijkspel tegen Juventus. Daarna ging het minder met Heerenveen door nederlagen tegen FC Schalke 04 (2-1), AZ (4-2) en Club Brugge (3-0). Met één punt uit vier wedstrijden is het bereiken van de kwartfinale niet meer mogelijk voor Heerenveen.

Stand poule B:
1. AZ 4-12 (doelsaldo +6)
2. Club Brugge 4-9 (doelsaldo +6)
3. FC Schalke 04 4-7 (doelsaldo -2)
4. Juventus 4-4 (doelsaldo -1)
5. Sparta 4-3  (doelsaldo -3)
6. sc Heerenveen 4-1 (doelsaldo -6)

Resterend programma poule B:
Sparta Rotterdam – sc Heerenveen
Juventus – Club Brugge
AZ Alkmaar – FC Schalke 04

Klik hier voor de stand van poule B, voor statistieken klik hier.