FC Bayern München en Leicester City naar zesde editie Eurocup Delfzijl

DELFZIJL – Eurocup Delfzijl heeft voor de zesde editie wederom diverse topclubs vastgelegd. FC Bayern München (Duitsland), KRC Genk (België) en Leicester City FC (Engeland) debuteren op het toernooi dat plaatsvindt op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018.

Naast deze drie debutanten en vaste bespeler Regioteam Eurocup komen FC Groningen, Sparta Rotterdam, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, sc Heerenveen, Chelsea FC (Engeland), Club Brugge (België) en FC Schalke 04 (Duitsland) opnieuw naar het Groningen Seaports Stadion in de haven van Delfzijl.

Verhuizing
De zesde editie is een bijzondere, want voor het eerst sinds het bestaan van Eurocup Delfzijl wordt niet gespeeld in de Brede School Noord. Met de verhuizing naar de haven vestigt Eurocup Delfzijl zich op een kenmerkende plek van Delfzijl. De loods van het bedrijf Wijnne Barends wordt vanaf de komende editie de nieuwe thuishaven van het hoog aangeschreven internationale toernooi voor spelers onder de dertien jaar.

Net als voorgaande edities biedt Eurocup Delfzijl clubs en toeschouwers wederom een hoog niveau. “We zijn ontzettend trots met het deelnemersveld voor komende editie”, zegt organisator Nick de Groot. “We zijn er weer in geslaagd om clubs van een dusdanig niveau uit binnen- en buitenland naar Delfzijl te halen.”

FC Bayern München
De organisatie is enorm blij met de deelname van de club van Arjen Robben, FC Bayern München. De Groot: “Zonder ook maar één club te kort te doen, is het natuurlijk fantastisch dat we FC Bayern München straks mogen verwelkomen in onze havenstad. FC Bayern is niet alleen in eigen land een topclub, maar ook in Europa doen ze ieder jaar mee voor de prijzen. In Duitsland is veel concurrentie van hoog aangeschreven ‘hallenturnieren’, maar toch hebben ze voor ons gekozen. Dat is iets om trots op te zijn.”

KRC Genk
Ook deelname van KRC Genk stemt tot tevredenheid. De Belgen beschikken over een uitstekende jeugdopleiding en hebben in de afgelopen jaren enkele topspelers afgeleverd aan de voetbalwereld. Denk bijvoorbeeld aan keeper Thibaut Courtois (Chelsea FC) en speler Kevin De Bruyne (Manchester City).

Leicester City
Leicester City FC is na Chelsea FC de tweede Engelse club die meedoet aan Eurocup Delfzijl. De club was in 2016 wereldnieuws na het winnen van de Premier League. Leicester heeft in het verleden al veel bekende spelers, zoals Gary Lineker, Emile Heskey en Andy King, zien opgroeien. “Leicester City FC is onlangs langs geweest in Delfzijl om alle faciliteiten te beoordelen. Zij waren onder de indruk en willen graag schitteren op ons toernooi. Het is voor hen een eer dat ze deel mogen nemen aan Eurocup Delfzijl en kijken er dan ook erg naar uit.”

Clubs van het eerste uur
Naast de drie debutanten doen Regioteam Eurocup, FC Groningen, sc Heerenveen en Sparta Rotterdam voor de zesde keer op rij mee aan het toernooi. Ajax Amsterdam, Chelsea en PSV komen voor de derde keer naar Delfzijl. Club Brugge en FC Schalke 04 maken voor de tweede keer hun opwachting. Helaas is AZ Alkmaar dit jaar de grote afwezig vanwege andere verplichtingen.