Ajax en Bayern München sterk in poule B

Titelverdediger Ajax maakt indruk, maar FC Bayern München is koploper
Ajax, winnaar van vorig jaar, is de poulefase ijzersterk begonnen. De Amsterdammers wonnen de eerste drie wedstrijden overtuigend met ruime cijfers. In de eerste wedstrijd werd met 8-2 gewonnen van Sparta. Vooral Gabby Misehouy, de nummer 10 van Ajax, maakt een sterke indruk: in de tweede wedstrijden tegen Leicester City (6-1) maakte hij een hattrick. De Amsterdammers wonnen hun derde wedstrijd weer met ruime cijfers: 7-1 tegen FC Groningen. Misehouy scoorde twee keer tegen de Groningers. In de laatste wedstrijd leek Ajax hard op weg naar een overwinning tegen FC Bayern. Ajax stond met 3-0 en 4-1 voor, maar toch wonnen de Duitsers uiteindelijk met 5-4. Daardoor is niet Ajax, maar FC Bayern koploper na de eerste speeldag. Misehouy is met 8 doelpunten momenteel wel topscorer van het toernooi. Ajax heeft van alle clubs sowieso de meeste doelpunten gemaakt na 4 duels: 25.

FC Bayern koploper na spektakelstuk tegen Ajax
FC Bayern München opende Eurocup Delfzijl met een 2-2 gelijkspel tegen Leicester City. Jordi Ballack, zoon van oud-profvoetballer Michael Ballack, maakte beide doelpunten. In de tweede wedstrijd won Bayern met 4-2 van FC Groningen. De derde wedstrijd werd met 4-1 gewonnen van Club Brugge, dankzij onder meer twee doelpunten van Matteo Schablas. De laatste wedstrijd tegen Ajax was een waar spektakelstuk, zo niet de beste wedstrijd van deze editie van Eurocup tot nu toe. FC Bayern stond na vijf minuten spelen al met 3-0 achter en in de negende minuut was het verschil nog steeds drie (4-1). Maar in de laatste zes minuten kwam FC Bayern sterk terug. Eerst zorgde Ediz Demirkian in de tiende minuut voor de 2-4. Matteo Schablas zette de wedstrijd daarna volledig op z’n kop: hij scoorde in een tijdbestek van dertig seconden maar liefst twee keer. Demirkian zette één minuut voor tijd de eindstand op het scorebord: 5-4. FC Bayern, als enige club nog ongeslagen, heeft 15 punten uit 4 wedstrijden.

Club Brugge
Club Brugge maakt eveneens een goede indruk. De Belgen stonden in de eerste wedstrijd na 8 minuten al met 4-0 voor tegen FC Groningen. Het doelpuntrijke duel eindigde uiteindelijk in 6-3. In de tweede wedstrijd scoorde Brugge weer zes doelpunten: 6-2 tegen Sparta. In de derde wedstrijd verloor Club Brugge na een 1-0 voorsprong met 4-1 van concurrent FC Bayern München. Club Brugge leek in de vierde wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel tegen Leicester City, maar dankzij drie doelpunten in evenveel minuten wonnen de Belgen uiteindelijk ruim van de Engelsen (4-1).

Sparta en FC Groningen hebben het moeilijk
Sparta, tweevoudig winnaar van Eurocup Delfzijl, liep in de eerste twee wedstrijden tegen ruime nederlagen aan. Eerst was Ajax met 8-2 te sterk, daarna won Club Brugge met 6-2 van de Rotterdammers. In de derde wedstrijd leek Sparta op weg naar de overwinning, maar na een rode kaart werd de Sparta-voorsprong van 1-0 door Leicester City weggewerkt (2-1). In de laatste wedstrijd zat het wel mee bij Sparta. Ze versloegen FC Groningen overtuigend met ruime cijfers: 6-1.

FC Groningen stelt teleur met een laatste plaats na vier wedstrijden. FC Groningen verloor achtereenvolgens van Club Brugge (6-3), FC Bayern München (4-2), Ajax (7-1) en Sparta (6-1).

Ga naar deze pagina voor alle uitslagen en klik  hier voor de tussenstanden in de poules.