FC Bayern München wint Eurocup Delfzijl 2019

FC Bayern München heeft de zevende editie van Eurocup Delfzijl gewonnen. In de finale werd FC Groningen verslagen: 2-3.

Vijf doelpunten

De finale ontbrandde meteen, want na twee minuten spelen stond het al 1-1. Adin Licina zette de Duitsers op voorsprong, maar Mark Hoekstra maakte vrijwel meteen gelijk namens de FC. Victor Knecht zette Bayern nog voor rust op voorsprong: 1-2.

Na rust was het Yénio Holder die FC Groningen weer op gelijke hoogte bracht.  Niet veel later kregen de Groningers een enorme kans op 3-2, maar de bal ging naast. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Knecht maakte zijn tweede doelpunt in de finale en bezorgde de Duitsers daarmee de titel.

Toernooivoetballers

FC Groningen groeide gaandeweg het toernooi. De FC ging met een derde plek in de poule als outsider naar de kwartfinale. Daarin werd het Braziliaanse Fortaleza na strafschoppen verslagen.

In de halve finale werd ook Ajax vanaf de stip uitgeschakeld. In de groepsfase bracht FC Groningen de Amsterdammers ook al een nederlaag toe. Desondanks werd Ajax groepswinnaar.

Titelhouder sneuvelt

Chelsea, dat het toernooi vorig jaar won, werd vijfde in de poule en plaatste zich niet voor de kwartfinale. Uiteindelijk werden The Blues negende door een 5-1 zege op PSV.

Ook de andere Engelse deelnemer, debutant Manchester City, stelde teleur. De Engelsen verloren al hun wedstrijden. In de groepsfase kreeg City in vijf duels liefst 35 goals tegen. In de strijd om de elfde plek was het Regioteam met 6-1 te sterk.

Statistieken

Chelsea raakte de titel kwijt aan FC Bayern München, maar leverde wel de topscorer van het toernooi. Chinonso Chibueze maakte acht doelpunten. Chelsea keert ook huiswaarts met de sportiviteitsprijs. Ruan Batista (rugnummer 5) van Fortaleza werd door de jury uitgeroepen tot speler van het toernooi. FC Groningen-doelman Finn van Dijk werd mede door zijn heldenrol in de strafschoppenseries tegen Fortaleza en Ajax uitgeroepen tot keeper van het toernooi.

Tijdens het toernooi werden in totaal 44 wedstrijden gespeeld. Daarin werd 227 keer gescoord. Het record stamt nog steeds uit 2015. Toen vielen er 228 doelpunten. Eurocup Delfzijl werd vanaf woensdag tot en met zondag in totaal door 6668 mensen bezocht.