KRC Genk wint Eurocup Delfzijl 2020

KRC Genk heeft de achtste editie van Eurocup Delfzijl gewonnen. In de finale won de Belgische club met 4-2 van Chelsea uit Engeland. Genk is de opvolger van FC Bayern München. De Duitsers versloegen vorig jaar in de finale nog FC Groningen, maar strandden dit jaar in de kwartfinale.

Topscorer op dreef
KRC Genk en Chelsea kwamen elkaar op zaterdag ook al tegen in de poulefase. Toen was de club uit Londen nog met 3-2 te sterk voor Genk. De Engelsen eindigden bovenaan poule A, terwijl Genk als nummer twee doorstroomde naar de kwartfinale. En ook in de finale begon de club uit Londen goed: na een minuut spelen zorgde Dovydas Sasnauskas voor het openingsdoelpunt (1-0) in het stijf uitverkochte Groningen Seaports Stadion. In de achtste minuut maakte Lino Decresson gelijk (1-1) na een knappe individuele actie van Melvyn Dapa. Voor de spits van KRC Genk was het zijn vijftiende doelpunt en daarmee werd hij overtuigend topscorer van het toernooi. Niet eerder wist de topscorer van Eurocup vijftien keer te scoren. De Belgen gingen daarna op zoek naar de voorsprong en vlak voor het einde van de eerste helft zorgde Achilles Stevens voor de 2-1.

Genk beter
Na rust bleef Genk de gevaarlijkste ploeg. Masanka Bungi zette Genk in de vijftiende minuut op een grotere voorsprong (3-1). Een minuut later was de marge weer één in het voordeel van de Belgen, nadat Dantay Robinson voor de aansluitingstreffer zorgde (3-2). Chelsea zette daarna aan, maar werd nauwelijks echt gevaarlijk voor het doel van Genk. In de laatste minuut kregen de Engelsen uit een directe vrije trap kans op de gelijkmaker, maar doelman Jens Heylen redde fraai. In de counter maakte Stevens zijn tweede doelpunt in de finale en bezorgde Genk definitief de winst (4-2).

KRC Genk is daarmee de tweede Belgische winnaar van Eurocup Delfzijl. De eerste editie van Eurocup werd in 2013 gewonnen door KV Mechelen. Titelhouder FC Bayern München moest deze editie genoegen nemen met de zevende plek. De Duitsers verloren in de kwartfinale met 6-1 van Ajax. De troostfinale werd gewonnen door de Amsterdammers. Ajax versloeg Fortaleza met 3-1. FC Groningen eindigde op plek tien.

Eindstand Eurocup Delfzijl 2020
1. KRC Genk (België)
2. Chelsea (Engeland)
3. Ajax
4. Fortaleza (Brazilië)
5. PSV
6. Valencia CF (Spanje)
7. FC Bayern München (Duitsland)
8. Sparta Rotterdam
9. Feyenoord
10. FC Groningen
11. Arsenal (Engeland)
12. Regioteam

Terugkijken
Beelden van de wedstrijden zijn terug te kijken op onze Facebookpagina. Klik hier voor alle wedstrijdstatistieken van deze editie. Alle eindstanden zijn hier te vinden.