Deelnemers Eurocup voetballen NIET op rubberen korrels

Sinds begin oktober zijn er door een uitzending van onderzoeksprogramma Zembla grote vraagtekens geplaatst bij het voetballen op kunstgras met rubbergranulaat. Ook in het Groningen Seaports Stadion ligt kunstgras. Is dat gevaarlijk voor de gezondheid?

Sinds de eerste editie van Eurocup Delfzijl wordt er gespeeld op kunstgras ZONDER rubbergranulaat. Dat zal dus ook de komende edities niet het geval zijn, waardoor het voor de jeugdspelers volledig verantwoord is om te voetballen in Delfzijl.

Om enige vorm van twijfel te voorkomen, vindt de organisatie van Eurocup Delfzijl het belangrijk om dit te melden. In het weekend van 7 en 8 januari wordt gespeeld op kunstgras van Greenfields, die speciaal voor het evenement een mat op maat maakt.

Kunstgras met rubbergranulaat, oftewel gerecyclede autobanden, is mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ziet voorlopig nog geen reden om voetbal op dergelijke velden te verbieden. Voor het einde van het jaar komt het RIVM met de resultaten van een nieuw onderzoek.