Ajax winnaar jubileumeditie Eurocup Delfzijl

Ajax heeft zondagmiddag de vijfde editie van Eurocup Delfzijl gewonnen. In de finale waren de Amsterdammers met 5-3 te sterk voor Chelsea.

Poule A
In poule A eindigde Ajax op de tweede plaats met tien punten uit vijf wedstrijden. In de kwartfinale schakelde de club uit Amsterdam de Italiaanse topclub Juventus uit met overtuigende cijfers: 7-2. In de halve finale maakte Ajax opnieuw indruk door FC Schalke met 4-1 te verslaan.

Chelsea zat in dezelfde poule als Ajax en eindigde als derde met één punt minder dan de Amsterdammers. Chelsea won in de kwartfinale na strafschoppen van Club Brugge (3-3) en in de halve finale werd eerdere winnaar KV Mechelen met 6-1 verslagen.

Finale
Ajax en Chelsea stonden op zaterdagochtend ook al tegenover elkaar in poule A. De club uit Amsterdam won die wedstrijd met maar liefst 6-2. Ook de eindstrijd van Eurocup Delfzijl begon spectaculair met veel doelpunten. Ajax stond binnen vier minuten spelen op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Neal Viereck en Divaio Bobson. Nog geen minuut later zorgde Emran Soglo voor de aansluitingstreffer van Chelsea (2-1). Amourricho van Axel Dongen verdubbelde de voorsprong door op slag van rust 3-1 te maken.

Chelsea gaf zich niet zomaar gewonnen, want één minuut na de onderbreking werd het 3-2 door Charlie Webster. Binnen een tijdbestek van twee minuten besliste Ajax vervolgens de wedstrijd door doelpunten van Julian Brandes (4-2) en opnieuw Bobson (5-2). Speler van het toernooi Lewis Hall zorgde in de slotminuut voor de 5-3 einstand.

Vierde winnaar
Na KV Mechelen (2013), Regioteam (2014) en Sparta (2015 en 2016) is Ajax de vierde club die Eurocup Delfzijl op zijn naam weet te schrijven. Ajax en Chelsea deden voor de tweede keer op rij mee aan het toernooi in Delfzijl.

Veel toeschouwers
In totaal kwamen 5.500 mensen af op het evenement van woensdag tot en met zondag. Het hoofdtoernooi op zaterdag en zondag werd druk bezocht; 3.200 betalende toeschouwers waren aanwezig in het Groningen Seaports Stadion.